18 de novembre de 2014

9 ena EXPO-ART EMPORDÀ

 
 
El pintor Josep Ministral presenta l’exposició "Ombres fractals de tramuntana".
Una quinzena de peces de format mitjà i gran que són el resultat iniciat dels dos últims anys de treball i on l’artista s’expressa per primera vegada amb la tècnica de paper-collage.


  La glosa i presentació de la mostra anirà a càrrec de la llicenciada en Belles Arts i historiadora de l’art empordanés Alicia Viñas.

 organitza = ICAD PROFESSIONAL SL i MARCS FIGUERES
 ****
 
Detalls de premsa:
 
Ministral EUDALD PICAS
Ministral EUDALD PICAS
 
El pintor Josep Ministral presenta aquest divendres 21 de novembre a l'Hotel Bon Retorn de Figueres l'exposició 'Ombres fractals de tramuntana'. Un quinzena de peces de format mitjà i gran on l'artista s'expressa per primera vegada amb la tècnica de paper-collage, la qual practica des de fa dos anys.
'Ombres fractals de tramuntana' continua explorant els motius de la natura fractal que han marcat la producció de Ministral als darrers temps, aquell conegut estil de quadres generalment coloristes que des de la distància poden semblar fotos satèl?lit abstractes d'un paisatge verge però que al mirar-los de prop ens descobreixen a moltes de les habituals formes de la natura minimalista intrincades en una mena de mantra visual. Aquesta vegada, però, l'artista ens ho explica amb una nova tècnica: el paper-collage i amb la intenció de copsar quelcom tant inabastable per a un pintor com el vent.
Ministral treballa únicament amb un material: el paper. Un paper que pot fer-se servir sense manipulació, només retallat, o també retallat i pintat. Tots els quadres de la sèrie estan marcats per la presència d'un fons que combina el blanc pur amb unes lleus ombres de color gris clar, i al damunt d'aquesta superfície, trobem les conegudes formes fractals de Ministral, retallades i pintades amb la paleta de colors habitual de l'artista. El efecte que s'aconsegueix, marcat per la gran lluminositat, és el de mirar a un cel nítid sobre el qual albirem centelleigs de la natura empordanesa batuda per el vent.
Pel que fa al fons d'aquest nou treball, Ministral explica que "a través dels fractals he descobert el llenguatge inesgotable de la natura, aplicant a la meva obra un laberíntic espai geomètric de formes i proporcions relacionades amb l'estudi del moviment. Com a eina, la finalitat meva és explorar el seu valor estètic, més que la seva significació matemàtica". I pel que fa a la forma, assenyala que "les formes de la natura han estat empeses pel moviment del vent i en principi deixades a l'atzar sobre el fons blanc del paper, amb uns colors nets i gens contaminats, tot buscant l'harmonia i l'equilibri en la composició. Sovint m'ha interessat més suggerir les coses que mostrar-les, confrontant la absència amb la presencia, marcant un caràcter intimista, i que darrera de cada obra s'amagui el desig de convidar a desenvolupar la mirada de qui l'observa".
L'exposició s'inaugurarà a l'Hotel Bon Retorn de Figueres el divendres 21 de novembre a les 20 hores i es podrà visitar fins al 8 de febrer. La glosa i presentació de la mostra anirà a càrrec d'Alicia Viñas, llicenciada en Belles Arts i estudiosa de l'art empordanès
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada